terrasjes.jpg

‘Leuke terrasjes in Vlaanderen’

Op een terrasje van een Vlaams streekbier genieten ....  Zalig toch? Het Vlaamse aanbod aan plekken om even halt te houden is groot, daarom selecteren we er enkele als startpunt.
We rekenen op jullie om de lijst aan te vullen! 

Deze terrassen vinden wij alvast een vermelding waard:

Twins Club Bredene

Verscholen in de prachtige duinen van Bredene en thuis van een hippe surfclub, kan je hier op het gezellige terras genieten van het uitzicht op zee en duinen. Tip: Vergaap je in de zomer aan de stunts van de surfers en blijf zitten tot de zon ondergaat!

Meer over Twins Club

Belgium Pier - Blankenberge

De 'Pier' is het bekendste bouwwerk in Blankenberge. Een 350 meter lange promenade verbindt de pier met het vasteland. Hij staat er al 75 jaar en sinds de renovatie enkele jaren terug kun je er héérlijk terrassen met een adembenemend zicht op zee.

Meer over de Belgium Pier

Chateau de la Motte - Haspengouw

Voor de romantici! Dit imposante kasteel ligt midden in het kastelenlandschap van Haspengouw. Ideaal voor een stop tijdens een fietstochtje. De gezellige brasserie ligt pal aan de slotgracht.

Naar de site van Chateau de La Motte

't Veerhuis - Scheldeland

Aan de Scheldedijk in Berlare ligt een eeuwenoud veerpont. Mét café, zoals de Vlaamse traditie het voorschrijft. Wist je trouwens dat dit café door het programma Vlaanderen Vakantieland ooit uitgeroepen werd tot het café met de “strafste locatie” van heel Vlaanderen.

Naar de site van 't Veerhuis

Cargo Zomer Bar - Antwerpen

Antwerpen is trendy, en dat merk je! Het Eilandje met het Museum aan de Stroom, Park Spoor Noord en de Cargo Zomerbar zijn dé hotspots voor terrasjesfanaten met stijl!

Meer over de zomerbar

Terrasjes

Cafe Latino - Hasselt

Op de autovrije Zuivelmarkt van Hasselt vind je Cafè Latino, een prachtig Spaans/Mexicaans restaurant. Geniet van de warme, authentieke sfeer en de prikkeling van zuiderse smaken. Probeer zeker een cocktail!

Meer over Cafè Latino

Het Koetsenhuis - Sint-Andries (Brugse Ommeland)

In provinciaal domein Beisbroek ligt Het Koetsenhuis. De rustige locatie naast het natuurcentrum en de sterrenwacht maken het the-place-to-go wanneer je toe bent aan wat stilte. Tip: kom met de fiets via de route van het Brugse Ommeland, en je rijdt voorbij Het Koetsenhuis!

Naar de site van Het Koetsenhuis

De Boshoeve - Stekene (Waasland)

De Boshoeve is al jaren een begrip. Gelegen in het legendarische Stropersbos vind je er alles voor een verrukkelijke middag en avond uit. Voor de kinderen is er bovendien een groot speelterrein in de tuin.

Meer over De Boshoeve

's Gravenmolen - Grimbergen (Groene Gordel)

Landelijk afgelegen op het eind van een historische kasseiweg ligt de 's Gravenmolen. Een gezellig onderonsje met een glaasje, een pannenkoek, een lekkere schotel of een feestelijk etentje. Vooral 's avonds is het er prachtig om rustig te genieten bij kaarslicht langs het water.

Ontdek 's Gravenmolen

De Kaai - Antwerpen

Op het terras van De Kaai in de oude Antwerpse haven geniet je van een schitterend uitzicht op de Schelde.  Sit back and relax!

Ontdek De Kaai