Mechelen speeltoestel

‘Met de kinds op citytrip in Mechelen - deel 2’

Natalie Siereveld

In een eerder blog schreef ik over leuke tips voor Mechelen als je de stad met kids bezoekt. In dit blog deel ik tips over attracties die je niet mag missen en waar je kunt logeren in Mechelen.


Trek er op uit naar dierenparadijs Planckendael

Zelden ben ik in zo’n mooi dierenpark als Planckendael geweest. Ik vind de opzet van het park heel fijn en de planten en bomen (wat een diversiteit!) zijn prachtig. Je komt er ook heel dicht bij de dieren. Ik vond het nieuwe doorwandelverblijf van de Ringstaartmaki’s heel gaaf. Je kunt de aapjes daar bijna aanraken en je loopt dwars door hun territorium. De vrouwtjes droegen jongen op hun rug en keken mij met hun kleine oogjes aan. In de Aziatische serre kom je ook bijzonder dicht bij de dieren. Je waant je in de rimboe waar de vogels vlak boven je hoofd vliegen. Een hoogtepuntje is zeker het voeren van de Lorilanding, kleine kleurrijke papegaaitjes. Je hebt grote kans dat ze op je arm komen zitten. Gaaf voor kinderen én volwassenen!
Het dierenpark is onderverdeeld in continenten en tussen de continenten door heb je leuke speelelementen en klimtoestellen die zelfs volwassenen niet kunnen weerstaan.
Planckendael ligt heel dicht bij de binnenstad van Mechelen, je bent er in 15 minuten op de fiets of een kleine rit met de auto of bus.

De meest populaire dieren van Planckendael zijn: de pinguïns, koala’s en de olifanten!

Website: www.planckendael.be


 


Experimenten doen en spelenderwijs leren in Doe-centrum Technopolis

Toen ik laatst een bezoekje bracht aan Technopolis kwam ik erachter dat dit Doe-centrum voor Wetenschap en Technologie zich ook richt op de kleintjes tussen 4 tot 8 jaar. Het centrum heeft verschillende zalen ingericht voor verschillende leeftijdsgroepen. Die van de allerkleinsten was erg leuk, vooral het nagebootste mini-supermarktje waar kinderen winkeltje kunnen spelen.

In de zaal voor de oudere jeugd kun je bijvoorbeeld een vliegtuig aan de grond zetten in een simulator. Ook kan je op een spijkerbed liggen en fietsen op een koord hoog in de lucht. Er zijn wel 350 interactieve opstellingen te vinden. Kinderen (én volwassenen) leren over de technologie achter de dagelijkse dingen. Ook is er een entertainmentprogramma met live proefjes waar het publiek bij wordt betrokken.

Website: www.technopolis.be


Je weer kind voelen in het Speelgoedmuseum

Mechelen heeft een speelgoedmuseum net buiten het centrum van de stad (maar zeker wel op loopafstand). Je vindt er één van de grootste speelgoedcollecties van Europa. Het speelgoed komt van overal ter wereld. Je vindt er naast oud en klassiek speelgoed ook modern speelgoed wat toch wel een beetje heimwee opwekt. In het museum is ook een speelruimte waar jij en de kids zich lekker kunnen uitleven.

Website: www.speelgoedmuseum.be


‘Sweet dreams’ in Mechelen - logeren

Ook al ligt Mechelen niet zo ver van Nederland (pluspunt!), het is het wel zo prettig om te blijven logeren na een drukke dag ravotten in en buiten de stad. Ook de hotels in Mechelen hebben speciale attenties voor gezinnen. Zo krijgen de kids een grappig rugzakje bij aankomst met daarop de mascotte ‘Rommy’ (afgeleid van de 97 meter hoge Sint-Romboutstoren). In het rugzakje zitten leuke hebbedingetjes en handige informatie. De hotels bieden speciale arrangementen, grotere kamers en er kan meestal speelgoed of games worden geleend. Elk hotel geeft zijn eigen ‘touch’ aan het gezinsvriendelijke arrangement.
Tips:
In Novotel Mechelen logeren kinderen jongeren dan 16 jaar gratis op de kamer (incl. kindergeschenk en rugzakje). Er is een speciale kinderspeelhoek.
Verblijf je in het Best Western Hotel Gulden Anker, dan krijg je er o.a. gratis toegang voor dierenpark Planckendael en het Doe-centrum Technopolis.
> Meer info over hotels


 


Meer tips voor Mechelen met het gezin in deel 1 >

Lees meer over Mechelen Kinderstad: http://toerisme.mechelen.be/gezinnen

(Wandel)gidsjes voor gezinnen verkrijgbaar bij infobalie Toerisme Mechelen (Hallestraat 2-4-6) of via kindvriendelijke hotels.
> Meer info