Blogpost_mechelen_test

‘Mechelen kinderstad’

Wat heb je nodig voor een citytrip met het gezin? Je partner, je kinderen en … een kindvriendelijke bestemming. Met mijn man en onze twee dochters ging ik een weekend lang op ontdekking in Mechelen. Is de Dijlestad echt kindvriendelijk? Wij zochten het uit! 

Gratis goed gevuld rugzakje
Bij aankomst in ons hotel liggen aan de receptie rugtassen en pretpakketten klaar. Die krijgen kinderen gratis bij hotels, maar ook bij Infopunt Mechelen. Onze dochters vinden de tassen geweldig en willen meteen op pad met de kaarten en routes die erin zitten. Met onze enthousiaste meisjes als gids starten we onze ontdekkingstocht door de stad. We ontdekken op die manier plekken waar we anders nooit zouden komen, zoals bijvoorbeeld de 'kasteel-wc': een openbaar toilet speciaal voor kinderen. Dankzij het pretpakket smullen we tijdens onze tocht van allerlei lokaal lekkers. 

Shoppen en dineren
Met drie vrouwen in ons midden moet er natuurlijk ook gewinkeld worden. Niet alleen de bekende ketens maar vooral de kleine boetiekjes maken het shoppen leuk. Uitgehongerd stappen we ‘s avonds binnen bij restaurant de Cirque op de Vismarkt, het bruisende hart van de stad. Terwijl wij nippen van een Mechelse Gouden Carolus, krijgen onze dochters smurfensoep voorgeschoteld. Afsluiten doen we in stijl met een kabouterijsje. Een aanrader!

Kastanjes in het centrum
De volgende ochtend bij het ontbijt vallen vooral de verse chocoladebroodjes in de smaak. We trekken de stad in en kuieren over de markt. Bij één van de knusse kraampjes kunnen we de verleiding niet weerstaan. Met een doos heerlijke chocolaatjes onder de arm wandelen we verder. Daarna zijn de speeltuin en het park aan de beurt, tot grote blijdschap van onze dochters. We zoeken er kastanjes, tussen de bomen, midden in de stad.

Kinderstad
In Mechelen valt veel moois te zien en te beleven, zoals de prachtige gebouwen en de gezellige sfeer. Dat alles op loopafstand is, vormt een grote troef, want zo blijft het voor de kleinsten van ons gezelschap ook leuk. Kinderen amuseren zich er zonder twijfel en worden hartelijk onthaald. En volwassenen kunnen er genieten van de vele bezienswaardigheden, de leuke cafeetjes, winkels en restaurants. Het enige nadeel? Dat het weekend te kort was! We gaan er dus zéker terug heen om de dingen te doen die we allemaal nog hadden willen doen…

Wil jij ook meer weten over de stad Mechelen en wat je er met kinderen allemaal kunt doen?  
Ontdek het allemaal op www.visitmechelen.be

 

Auteur: Jeanine Mimpen