img_5226.jpg

‘Bianca's weekendje aan de Vlaamse Kust’

Bianca de Visser

‘Vanuit onze B&B liepen we zo de duinen in, dat is pas écht vakantie!’

Bianca de Visser uit Emmeloord trok als eerste winnares van onze Vlaanderen-wedstrijd naar Koksijde-Oostduinkerke aan de Vlaamse Kust. Haar man en vaste wandelpartner Anthonie Roose mocht mee. Het werd een weekend vol verwennerijen. Veel fietsen, veel wandelen, maar vooral ‘véél genieten’, vertelt Bianca.

Bekijk haar vakantiefilmpje en lees hieronder ook haar uitgebreide weekendverslag!

Bianca en Anthonie verbleven in B&B Evergreen, een charmante kustvilla in Koksijde-Oostduinkerke, vlak bij het strand. “B&B Evergreen was echt top. We werden er heel warm ontvangen door onze gastheer Patrick. Het was de eerste keer dat we in een B&B logeerden en dat beviel ons heel goed. Lekker kleinschalig. En alles tot in de puntjes verzorgd.” Ook de ‘lazy sunday brunch’ en de sauna in de tuin vielen in de smaak...

WELLNESSTIP: Lekker ontspannen? Oostende is de stad van de wellness met sauna’s, jacuzzi’s, gelaatsbehandelingen, stoombaden... Voor elk wat wils!

Geen gids nodig!

Thuis maken Anthonie en Bianca elke avond een flinke wandeling om samen leuke plekjes te ontdekken. Ook op vakantie dus! Al was het decor nu een tikje anders... “De eerste avond, vlak na onze aankomst, zijn we op de boulevard gaan wandelen”, vertelt Bianca. “We hadden geen zin meer om uitgebreid te dineren en hebben een frietje gegeten op een bankje met uitzicht op zee. Zalig!”

“Daarna zijn we via het dorp van Koksijde terug naar de B&B gewandeld”, vult Anthonie aan. “Daar hebben we de Onze-Lieve-Vrouwe-Ten-Duinekerk bezocht, een bijzonder bouwwerk. Wat ons ook opviel waren de kolossale villa’s en de mooie architectuur. De erfgoedwandeling hebben we wel niet gevolgd, we hebben gewoon onze eigen route uitgestippeld...”

ERFGOEDTIP: Ook in De Haan-Wenduine kun je wandelen langs uniek erfgoed, zoals de belle époque-wijk en het oude tramstation. Of flaneer langs de knappe Paravang in Blankenberge!

Picknick in de duinen

Na een verkwikkende nachtrust en een uitgebreid ontbijt trokken Bianca en Anthonie zaterdag weer op pad, deze keer naar het natuurreservaat De Westhoek in De Panne, dat is het grootste aaneengesloten duinmassief van de Vlaamse Kust. “We hadden onze picknicktas mee. ’s Middags een mooie duinpan uitgezocht, handdoekjes uitgerold en lekker beschut tegen de wind geluncht in de duinen”, aldus Bianca.

WANDELTIP: Het natuurreservaat het Zwin in Knokke-Heist bestaat uit een duinregel met daarachter zilte slikken en schorren. Ook de IJzermonding in Nieuwpoort is een uniek natuurgebied!

’s Namiddags mochten ook de gratis fietsen van stal. Bianca: “Dat was best wel een uitdaging, want het waaide behoorlijk hard. We zijn eerst langs de Hoge Blekker gereden, de hoogste duin van de Vlaamse Kust, en daarna ging het richting Veurne, de polders in.”

FIETSTIP: Probeer de 86 kilometer lange Kustfietsroute van De Panne tot Knokke-Heist eens uit (of toch een stukje ervan...). Fietsen met zicht op zee!

Culinaire hoogvliegers

Van fietsen krijg je honger. “Patrick had ons een uitstekend restaurant in Nieuwpoort aangeraden, Grand Cabaret, waar we heerlijk lang zijn gaan dineren”, vertelt Bianca nog. Het werd dus niet alleen een fiets- en wandelweekend, maar ook een weekend vol culinaire hoogstandjes. Maar dat kan ook niet anders, aan de Vlaamse Kust, met al haar lekkernijen...

CULINAIRE TIP: Voor een zalig zeemaal ben je in Zeebrugge met z’n vele visrestaurants aan het juiste adres. Of laat je verwennen tijdens een gastronomisch weekend in Middelkerke-Westende!

Gek op de zee

“We komen zeker nog eens terug naar de Vlaamse Kust”, besluit Bianca tevreden. “We zijn immers gek op strand en duinen. Waar wij wonen is het bijna anderhalf uur rijden naar de zee. En hier loop je vanuit je B&B zo de duinen op. Dat is pas écht vakantie. We komen zeker nog eens terug. Om heerlijk tot rust te komen. En om te genieten!”

NATUURTIP: Bredene is de enige Vlaamse badplaats zonder boulevard. Het strand glijdt er geruisloos over in de duinen.

Alles over de Vlaamse Kust 

Ontdek alle info en promoties in Vlaanderen

Blogs met leuke weetjes, anekdotes, insidertips uit Vlaanderen